Afspraak maken?

Oefentherapie Oostland Koperslager 7
2631 RK Nootdorp
015 – 251 20 19
Mail ons!
Routebeschrijving

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie is een begeleidende therapie waarbij het bewegen in dagelijkse activiteiten centraal staat. Ieder heeft een eigen manier van bewegen. De behandeling door een oefentherapeut is daarom ook altijd maatwerk en toegespitst op de specifieke klacht(en) van een individuele cliënt. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de locatie van de klacht, maar het totale houding- en bewegingspatroon wordt tijdens de behandeling onder de loep genomen.

De oefentherapeut geeft je inzicht in de reactie van het lichaam op pijn, overbelasting en spanningen en helpt bij het bewust worden van je eigen lichaam en de manier waarop je beweegt. Eenmaal bewust hiervan, kun je deze bewegingsgewoonten veranderen en nieuwe gewoonten aanleren. Dit wordt het motorisch leerproces genoemd en is wat ons wezenlijk onderscheidt van fysiotherapeutische oefentherapie.

Je leert zelf invloed uit te oefenen op het herstel. Er zijn oefeningen om houding en beweging te verbeteren, je spieren te versterken of te ontspannen. Ook wordt er aandacht besteed aan je ademhaling. Bij spanningsklachten is het werken aan houding en beweging in combinatie met ontspanningsoefeningen een goede manier om je lichaam en geest weer in balans te krijgen. Samen met de therapeut maak je de therapie tot een succes.