Afspraak maken?

Oefentherapie Oostland Koperslager 7
2631 RK Nootdorp
015 – 251 20 19
Mail ons!
Routebeschrijving

Vergoedingen

Verzekeringen en tarieven

Er is met meerdere zorgverzekeraars een overeenkomst/contract voor Oefentherapie afgesloten. Wilt u weten of dit ook voor uw zorgverzekering geldt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Oefentherapie Cesar/Mensendieck wordt vergoed door zorgverzekeraars, als u aanvullend verzekerd bent. In uw polisvoorwaarden kunt u nagaan voor hoeveel behandelingen u in aanmerking komt of voor welk bedrag u verzekerd bent.


Oefentherapie bij slaapproblemen

De behandeling van slaapproblemen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, uit het pakket oefentherapie.


Kinderen onder de 18 jaar

Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
Lijst chronische indicaties
De therapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed.


Bij een niet chronische indicatie:
De eerste 18 behandelingen van de therapie worden vanuit het basispakket vergoed. Indien er meer behandelingen nodig zijn worden deze deels vergoed vanuit een eventuele aanvullende verzekering, het is afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.


18 jaar en ouder

Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
Lijst chronische indicaties
De eerste 20 behandelingen van de therapie worden vanuit de eventueel aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.


Niet chronische indicatie:
De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

Bij behandelingen die niet 24 uur van te voren afgezegd zijn, wordt 75 % van het behandeltarief in rekening gebracht. Deze kosten moeten door de patiënt zelf betaald worden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.


Tarieven Oefentherapie 2020

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor Oefentherapie ontvangt u na afloop van de behandeling een factuur. Hiervoor gelden de onderstaande tarieven.


Ook wanneer u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben afgesloten krijgt u een factuur. Deze betaalt u zelf waarna u de factuur kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering vergoedt de zorgverzekeraar (een deel van) de factuur)

PrestatieTarief
Zitting Oefentherapie€ 35,00
Zitting Kinderoefentherapie€ 45,00
Intake en onderzoek met verwijzing€ 45,00
Intake en onderzoek zonder verwijzing€ 47,50
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek€ 55,00
Eenmalig kinderoefentherapeutisch onderzoek€ 55,00
Instructie/overleg ouders van de patiënt€ 50,00
Behandeling ten huize van de patiënt€ 50,00
Niet nagekomen afspraak€ 25,00

Let op! Op het moment dat je bij ons in behandeling bent keurt jouw zorgverzekering het niet goed dat je voor dezelfde klacht tegelijkertijd ook behandelingen bij de fysiotherapeut krijgt. Er worden nooit door de zorgverzekering twee behandelingen op dezelfde dag vergoed ongeacht de klacht. Als je dat wel doet zijn de behandelingen voor jouw eigen rekening.